Average daily wage of 50 workers of a factory was 200. Each worker is given a raise of 20. What is the new average daily wage ?

Total increase in wages = 50 x Rs 20 = Rs 1000 Total wages before increase in wages

= 50 x Rs 200 = Rs 10000 Total wages after increase in wages

= Rs 10000 + Rs 1000 = Rs 11000

New average wages = $\frac { \Sigma X }{ N } $=$\frac { 11000 }{ 50 } $= Rs 220

Thus, mean wage will increase by Rs 20.