At 10 am Jay trotted off in one direction at 6mph. At noon Randy loped off in the oppisite direction. If they were 68 miles apart at 4pm,how fast did Randy lope

randy-lope
jay-trotted

#1

At 10 am Jay trotted off in one direction at 6mph. At noon Randy loped off in the oppisite direction. If they were 68 miles apart at 4pm,how fast did Randy lope

Answer:

Jay Started at 10 am at 6mph.
At 12 noon he had travelled for 2 hours.
Distance covered by Jay = 6 × 2 = 12 miles.
Now at 4 pm
Jay travels another 4 hours.
So distance covered = 6 × 4 = 24 miles.
Total miles covered by Jay = 24 + 12 = 36 miles.
Hence the distance covered by Randy = 68 - 36 = 32 miles.
Time taken by randy = 4 hours.
Rate for Randy = 32/4 = 8 mph …Answer